IconLeestijd: 2 minuten IconVereniging Zuid Hollandse Gemeenten

De VZHG organiseert op vrijdag 5 april om 12.00 uur in huis van de wijk Zevenkamp in Rotterdam (vlakbij metrostation en voldoende parkeergelegenheid) een bijeenkomst over betere en beter beheersbare jeugdhulp met inspirerende sprekers en ruimte voor vragen. Maar ook tijdens de lunch en de borrel is er de gelegenheid om met elkaar, zorgpartijen en jongeren ervaringen en ideeën uit te wisselen.

Sharon Stellaard vertelt over het boemerangbeleid dat zij tegenkwam in haar onderzoek en promoveerde met haar proefschrift: Over aanhoudende tragiek in passend onderwijs- en jeugdzorgbeleid. Zij vertelt over repeterende patronen in de hervormingsgeschiedenis van de jeugdzorg.

VZHG-bestuursleden Marieke van Bijnen, Steven van Die en Carla G.J. Breuer hebben vanuit het bestuur aandacht voor de taken van gemeenten voor de jeugd en nodigen u graag uit.

  • Marieke van Bijnen, wethouder jeugd in Pijnacker-Nootdorp en bestuurslid bij VZHG brengt het thema ‘beheersbare jeugdzorg’ onder de aandacht bij de Zuid-Hollandse Gemeenten zodat we kunnen bijdragen aan betere en beter beheersbare jeugdzorg voor onze jeugd en hun ouders.
  • Steven van Die, wethouder jeugd in Hendrik-Ido-Ambacht, bestuurslid bij de VZHG en regionaal portefeuillehouder van de serviceorganisatie jeugd in Zuid-Holland -Zuid waarin 10 gemeenten die vanuit de Jeugdwet verantwoordelijk zijn voor het organiseren en betalen van jeugdhulp samenwerken op het gebied van de jeugdhulp voor het inkopen en contracteren van de regionale zorgmarkt, contractmanagement, informatievoorziening en accountmanagement.
  • Carla Breuer is burgemeester in Teylingen, tevens bestuurslid bij de VZHG en gedreven om samen met jongeren te ontdekken hoe zij op hun eigen manier kunnen meepraten en meedoen op maatschappelijke onderwerpen die belangrijk zijn in hun leven in het heden en de toekomst.

Binnenkort meer informatie over het programma. Burgemeesters, wethouders, raadsleden, directeuren en strategen zijn welkom.

Aanmelden kan t/m 29 maart via aanmelden@vzhg.nl. Deelname is gratis

Schrijf u in voor de VZHG nieuwsbrief