IconLeestijd: 3 minuten IconJolanda de Witte

Namens het bestuur van de Vereniging Zuid-Hollandse Gemeenten wens ik u een gezond en liefdevol 2024. Het jaar 2023 is omgevlogen. We hebben een betrokken en bevlogen bestuur dat zich inzet voor alle gemeenten in Zuid Holland. Naast een nieuw logo en een nieuwe website , zijn er meerdere bijeenkomsten georganiseerd. Zo was er de bijeenkomst over brede welvaart in Alblasserdam. Een actueel thema van waaruit we meerdere initiatieven zien ontstaan om instrumenten voor het werken met brede welvaart in gemeenten te ontwikkelen. Bij de viering van het 100 jarig bestaan van de VZHG in Rotterdam hebben we stil gestaan bij de meerwaarde van de provinciale afdeling nu en in de toekomst. We waren met ruim 150 bestuurders, het belang van elkaar ontmoeten en 30 januari 2024 elkaar versterken hebben we daar nog eens met elkaar ervaren. Dat werd ook nog eens benadrukt door de sprekers ; Burgemeester Aboutaleb, Commissaris van de Koning Jaap Smit en plaatsvervangend Algemeen Directeur van de VNG Pieter Jeroense.

Zuid-Holland is een bijzondere provincie en heeft alles in zich, Nederland in het klein worden we ook wel genoemd. Veel bekenden hebben oude verhalen gedeeld. De erevoorzitters hadden een mooie video-boodschap. En we hebben afscheid genomen van Anne de Baat, hij is door onze leden benoemd als ere-secretaris.

Naast het organiseren van bijeenkomsten werken we uiteraard veel samen met de provincie Zuid-Holland, de Zuid-Holland academie en de VNG. En zo willen wij ons ook voor 2024 inzetten voor de belangen van onze inwoners, samen met jullie.

Op vrijdag 31 mei organiseren we het voorjaarscongres en de Algemene Ledenvergadering. In het jaarverslag kunt u teruglezen wat we in 2023 hebben gedaan en in de begroting met het werkplan kunt u lezen wat er allemaal gepland is. In deze nieuwsbrief kunt u alvast een korte terugblik lezen van onze heisessie, het najaarscongres, de klankbordgroep Kabinetsformatie en over de ruimtelijke puzzel. Ik verheug me op een boeiend jaar! Graag ontmoet ik jullie ook dit jaar bij onze bijeenkomsten.

Namens het bestuur,

Jolanda de Witte
Voorzitter VZHG

Download nieuwsbrief

Schrijf u in voor de VZHG nieuwsbrief