Functie

Vice-voorzitter VZHG / Burgemeester Oegstgeest

Aandachtsgebied(en):
Asiel en migratie, Regionalisering / Netwerken / Grip op verbonden partijen,

Vice-voorzitter van de VZHG en burgemeester van Oegstgeest

Als kleine jongen ging ik op familiebezoek in Berlijn. We reden dan door het communistische Oost-Duitsland. De verschillen tussen dat land en Nederland hebben een diepe indruk op mij gemaakt. De gewapende vrijheid achter een muur is een belangrijke drijfveer voor mij geweest om maatschappelijk actief te worden.

Voor mij symboliseert die muur de beperking van vrijheid door macht. De overheid mag nooit nietsontziend haar wil opleggen aan burgers. Het zijn de inwoners van een dorp of stad die met elkaar bepalen welke bevoegdheden ze overdragen aan een hoger orgaan. Daar ben ik me in al mijn vezels van bewust. De gemeente is van ons allemaal.

Dit heeft me geïnspireerd een luisterend oor te bieden aan inwoners en ondernemers die in de knel komen door het handelen van het grotere geheel. Vanaf 2002 ben ik geraakt door het lokale openbaar bestuur. Sinds 2016 ben ik burgemeester van Oegstgeest. Drie jaar geleden ben ik toegetreden tot het bestuur van ‘onze’ Vereniging. Om de belangen van gemeenten te bewaken, in de dichtstbevolkte provincie van ons land. Van Herkingen tot Hillegom.

Schrijf u in voor de VZHG nieuwsbrief