• IconCORPUS, Oegstgeest
  • Icon10 november 2023
  • IconVan 09:30 - 13:30 uur
  • Icon Algemeen, Bestuurders en Volksvertegenwoordigers

Wij nodigen u uit voor het najaarscongres van de Vereniging van Zuid-Hollandse Gemeenten en de provincie Zuid-Holland op vrijdagochtend 10 november 2023, met als centrale thema ‘Ik, ik, ik en waar is de Wij?’.

Tijdens het congres gaan we, onder leiding van dagvoorzitter Sanneke Nulkes (bekend o.a. als schrijver van het boek ‘Succesvol in de politiek’), met elkaar in gesprek over inspirerende oplossingen, goede voorbeelden en concrete casuïstiek. De centrale vraag is hoe we er met elkaar voor kunnen zorgen dat het voor iedereen mogelijk is mee te doen in onze samenleving en democratie. Diverse sprekers van kennisinstellingen, gemeenten en provincie zullen met u plenair en in deelsessies de dialoog aangaan.

De hoofdspreker van het congres is Caspar van den Berg, hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit Groningen en Eerste Kamerlid voor VVD. Hij zal in zijn bijdrage dieper ingaan op het thema, duidt dit in de context van de naderende verkiezingen en biedt u handelingsperspectieven voor de dagelijkse praktijk. Om op de hoogte te blijven over updates met betrekking tot het programma verwijzen we u graag naar de event website.

Inkijkje in de dag

Het congres begint om 9:30 uur met een inloop, gaat om 10:00 uur van start en sluit rond 12:30 uur af met een lunch tot 13:30 uur. De locatie is CORPUS te Oegstgeest en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook is er voldoende parkeergelegenheid.

We zien er naar uit u allen weer te ontmoeten!

Met vriendelijke groet,
Jaap Smit, commissaris van de Koning Provincie Zuid-Holland
Jolanda de Witte, voorzitter Vereniging van Zuid-Hollandse Gemeenten

Voor vragen kunt u zich wenden tot Marjolein Witteveen of Emma Cnossen, via info@zuidhollandacademie.nl.

Programma
10/11/2023

Heeft u vragen over deze bijeenkomst? Neem contact op met het secretariaat.

Meld u nu aan

Ik, ik, ik en waar is de Wij? Het algemeen belang aan het woord

Arrow

Schrijf u in voor de VZHG nieuwsbrief