• IconStadhuis Alphen aan den Rijn
  • Icon28 mei 2024
  • Icon14:00 – 17:30 uur
  • Icon Algemeen

Wij nodigen je van harte uit voor de bijeenkomst ‘Strategisch denken en adviseren #hoedan?’ van de Vereniging van Zuid-Hollandse Gemeenten en de provincie Zuid-Holland op dinsdagmiddag 28 mei 2024, van 14:00 – 17:30 uur. De gemeente Alphen aan den Rijn stelt haar stadhuis voor deze bijeenkomst ter beschikking en is de gastgemeente.

Samen met strategen van gemeenten, waterschappen en regionale samenwerkingsverbanden in Zuid-Holland gaan we aan de slag en stappen we uit ‘de waan van de dag’. Strategisch adviseren in de praktijk: professionele lenigheid, loyale tegenspraak en het ambtelijk en bestuurlijk samenspel komen allemaal aan bod.

De middag wordt begeleid door verschillende sprekers en biedt handelingsperspectieven voor de dagelijkse praktijk.

Zo neemt één van de sprekers, Erik van Venetië, ons mee in de praktijk van het ambtelijk-bestuurlijk samenspel. Hij is adviseur in lobbyen en heeft een lange staat van dienst op het gebied van public affairs, stakeholdermanagement en communicatiestrategie. Hij is als kerndocent verbonden aan de Universiteit Leiden en coauteur van het boek ‘De Tango van Wethouder en Ambtenaar’, over de praktijk van het ambtelijk-bestuurlijk samenspel.

Naast een plenair deel worden er twee workshops georganiseerd waar je met elkaar dieper de praktijk in duikt. Ook is er voldoende ruimte voor ontmoeting met en uitwisseling van ervaringen tussen collega-strategen uit heel Zuid-Holland.

Programma
28/05/2024

Meld u nu aan

Bijeenkomst ‘Strategisch denken en adviseren #hoedan?’

Arrow

Schrijf u in voor de VZHG nieuwsbrief